I morgen (søndag den 25. maj) skal vi til stemmeurnerne og sætte vores krydser. Men hvad skal vi stemme til EU-valget?

Der er to afstemningsemner: Valg til parlamentet og afstemning om patentdomstolen.

Patentdomstolen

Her er jeg ikke i tvivl om at jeg vil stemme ja. Patentdomstolen vil være en stor fordel for alle innovative virksomheder, såvel store som små, og med de mange små iværksættere som der er i Danmark, så kan man dårligt være i tvivl. En fælles patentdomstol og det fælles EU-patent vil både administrativt og økonomisk være det eneste rigtige. Og skulle Danmark alligevel vælge at holde sig udenfor, så vil den alligevel komme i de fleste af de andre EU-lande.

Europaparlementet

Her er der nok mere grund til at være i tvivl. Hvad gavn og indflydelse får den enkeltes stemme? Helt ærligt, jeg aner det ikke, og jeg har heller ikke rigtigt prøvet at sætte mig ind i det.

Men der er ingen tvivl om at en person som Morten Messerschmidt virkelig forstå at komme frem med budskabet og effektivt benytter de sociale medier som Facebook og Twitter til at komme med sine budskaber. Og han er rigtig skarp i sin argumentation. Men er det nu også rigtigt hvad han påstår? Fx så tror jeg ikke på hans argumenter imod patentdomstolen. Men ellers er jeg da enig med ham i mange ting. Til gengeæld har jeg hørt, at den gruppe som han er tilknyttet i EU ikke har den store indflydelse…

Bendt Bendtsen har jeg også kigget på, og han er på de fleste punkter heller ikke så langt fra min personlige opfattelse af hvordan samarbejdet med EU bør være. Men har er langt fra lige så skarp som Morten… Til gengæld så er Bendt med i en af de rigtig store grupper i EU, hvor der virkelig kan blive gjort indflydelse gældende…

Så i morgen skal jeg nok putte min stemmeseddel i urnen, men hvem jeg stemmer på ved jeg endnu ikke. Måske bliver den blank.

#ep14dk

Tag kandidattesten på dr.dk

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *