Du har i en periode drevet en lille (bi-)virksomhed med eget domæne (hjemmeside, e-mailadresser m.m.), og nu sker der en hændelse i dit liv, som gør at du ikke lige kan overskue eller rumme det at skulle videreføre denne. En sådan hændelse kunne være en kommende familieforøgelse, nyt job, ny uddannelse, pension eller efterløn – alt sammen ændringer i dit liv, som kan virke lidt overvældende, og som får dig til at føle, at lige det at drive en virksomhed vil være for krævende. Du beslutter dig derfor til at lukke virksomheden!

Begå ikke denne fejl – behold dit domæne!

Når du lukker din virksomhed, så vil det være en helt naturlig tanke, at domænet skal afmeldes og hjemmeside/e-mails lukkes. Men gør det ikke! – i hvert fald ikke lige med det samme! Det vil måske være en stor fejl!

Hvis du har haft en hjemmeside kørende i en periode, så har den opnået en vis status på søgemaskinerne og der er sikkert også en del af dine faste forbindelser som har gemt den som et link. Hvis du lukker den ned, og afmelder domænet, så vil det med det samme kunne overtages af en anden (konkurrent), som kvit og frit kan drage fordel af din oparbejdede goodwill. Og det vil ske!

Nu går der måske et par måneder, og du har fået overblik over din nye situation og sat dig ind i hvilke konsekvenser det kunne have at genoplive din virksomhed. Og du beslutter dig for at gøre det. Men da du ikke havde fået læst denne artikel, så har du allerede lukket dit godt etablerede domæne – og der er en anden som har registreret det til et konkurrerende firma. Og der er intet du kan gøre ved det!

Et .dk-domæne koster næsten ikke noget!

Et .dk-domæne koster i sig selv ganske lidt om året. Dertil kommer så et webhotel, men de kan også fås til ganske få kroner. Så du vil kunne opretholde dit .dk-domæne for under 200 kr. om året. Internationale domæner (.com, .org m.fl.) samt .eu-domæner koster lidt mere, men der er stadig tale om en lille udgift, som det ikke kan betale sig at spare.

 Har du brug for hjælp – eller vil du bare snakke om dette emne, er du velkommen til at kontakte mig

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *